Een ogenblik geduld a.u.b.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In sed semper sem, sit amet volutpat nunc. Nunc pellentesque diam eget ex congue, vel egestas massa mattis.

De Arbeidsmarkttool 2016-2020 is beschikbaar

door Martien Wierenga

Vandaag is een nieuwe versie van de Arbeidsmarkttool van het Onderzoeksprogramma AZW beschikbaar gesteld voor gebruikers. Het model met één jaar opgeschoven, waardoor het nu vooruit rekent tot en met 2020. Ook is alle data geupdatet zodat deze nu de meest actuele data bevat die beschikbaar is vanuit het onderzoeksprogramma.

Met de Arbeidsmarkttool is het mogelijk ontwikkelingen die zich in de komende 5 jaren op de (regionale) arbeidsmarkt van Zorg en WJK voordoen zelf te verkennen. De tool bevat als voorzet landelijke gegevens uit het Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en WJK. Na het downloaden van de tool, kunnen gebruikers desgewenst ook de regionale gegevens (die in het onderzoeksprogramma worden gegenereerd) inladen. Ook deze kunnen naar eigen inzicht worden aangepast.

 

U vindt de tool hier: http://www.azwinfo.nl/documents/Arbeidsmarkttool.

 

Achter de resultaten zit een methodiek die is verantwoord in de Technische toelichting 2015. Deze methodiek is in 2016 aangehouden. Kleine wijzigingen zijn er wel doorgevoerd, bijvoorbeeld door de data update en doordat zowel de branche ‘huisartsenzorg en gezondheidscentra’ als de kwalificatie ‘doktersassistent’ nu onderscheiden worden in de tool. In de tweede helft van februari wordt een bijlage op de Technische toelichting 2015 gepubliceerd waarin alle methodiekwijzigingen worden uitgelegd.

 

Hierin wordt ook uitgebreid ingegaan op de achtergrond van de scenario’s.

 

De landelijke prognoseresultaten werden voorheen gepubliceerd in het rapport Toekomstverkenning. In 2016 is daarvan afgestapt, de resultaten worden nu gepresenteerd in het Integrerend rapport over 2016. Dit rapport inclusief branchebijlagen zullen later deze maand gepubliceerd worden.