Een ogenblik geduld a.u.b.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In sed semper sem, sit amet volutpat nunc. Nunc pellentesque diam eget ex congue, vel egestas massa mattis.

Kennisdelingsbijeenkomst aan slag met AZW!

door AZW

Maandag 23 september 2019, Utrecht

Ruim 50 onderzoekers, bestuurders, beleidsadviseurs en projectleiders waren maandag  23 september aanwezig bij de kennisdelingsbijeenkomst aan de slag met AZW in Utrecht

De opening van het programma, welke in de morgen gericht was op onderzoekers, werd verzorgd door Ivo Zuidervaart en Johan Siegert van AZW.
Zij benadrukten in hun introductie dat AZW een middel is en geen doel.

‘Met het AZW programma willen we betrouwbare arbeidsinformatie bieden in de vorm van data en beleidsrijkonderzoek. We willen met alle beschikbare informatie toe naar meer dialoog en impact en hierbij hebben alle partijen een rol’.

In de presentatie die hierna volgde door Sven Meijs van het CBS  werd nadere uitleg gegeven over de methodiek van Statline. Hiermee  werden handvatten geboden om Statline beter te begrijpen en meer inzicht om daadwerkelijk aan de slag te gaan met alle beschikbare open data. De aanwezige onderzoekers en dataspecialisten werden na de presentatie aan het werk gezet met enkele casussen uit te werken. Zij kunnen nu open data bestanden koppelen en tabellen maken die door middel van een API worden geactualiseerd zodra er nieuwe data op de AZW Statline beschikbaar komt.
In de middag waren bestuurders en beleidsadviseurs aan de beurt om aan de slag te gaan met AZW. Belangrijk thema hierbij was de vraag: hoe kom je van open data naar bestuurlijke informatie? Linda Muller en Chantal Melsen van het CBS gaven in hun presentatie een inzicht in alle beschikbare informatie in het AZW dossier, dashboard en Staline. Daarnaast werden ook deze aanwezigen aan het werk gezet met enkele casussen van CBS. Zij zijn nu in staat om arbeidsmarktinformatie over de eigen branche of regio uit AZW StatLine te halen en figuren te downloaden uit het dashboard voor beleidsrapporten en presentaties.

Tevens werd er gedurende deze dag input gevraagd waar de behoefte ligt vanuit de kant van onderzoekers, bestuurders en beleidsmedewerkers. Hier doen de aanwezigen suggesties voor verbeteringen en ideeën voor verdere ontwikkelingen.

Enkele suggesties die op 23 september naar voren zijn gekomen:

  • Handleiding voor het maken van een dashbord;
  • Ervaringen en voorbeelden onderling delen, denk aan een ‘learning community’;
  • Instructie voor het vinden van informatie;
  • Navigatie van blokken thema’s verbeteren;
  • Demografische ontwikkelingen nog beter in kaart brengen;
  • Tekorten en vacatures per branche in kaart brengen.

Vervolgbijeenkomst

Wilt u op de hoogte gehouden worden over vervolgbijeenkomsten kijk dan ook op: www.azwinfo.nl.
Heeft u verdere vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u deze mailen naar: info@azwinfo.nl.