Het AZW-programma gaat de komende vijf jaar door, maar wel met een nieuwe opzet. Zo doen we minder onderzoek en richten we ons juist meer op het delen van beschikbare kennis en data over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Het AZW-programma zal de komende vijf jaar de drijfveer zijn voor het stimuleren van data-gedreven werken aan de arbeidsmarktvraagstukken. En dat doen we voor, door én met elkaar in het AZW Clubhuis.

De arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn zijn complex. Goede en duidelijke informatie over de arbeidsmarkt is daarom van belang. Het AZW Clubhuis voorziet beleidsadviseurs en beslissers van hapklare kennis en informatie zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen. Dat doen we door het delen goede analyses, prognoses en bijeenkomsten. We gaan dus van data naar informatie. ‘Door de scenario’s en prognoses van AZW zijn we in staat om veel proactiever te handelen’, vertelt Cees de Wildt, bestuurslid van de stichting A+O VVT. ‘Door de nieuwe ambities van AZW worden we nog meer gestimuleerd om de data ook echt te gebruiken.’

Nieuwe koers

Ivo Zuidervaart, programmamanager van AZW kijkt uit naar de komende jaren. ‘Er is al veel bekend over de arbeidsmarkt zorg en welzijn, en de komende jaren gaan wij alles doen om die kennis maximaal te ontsluiten voor onze doelgroep’, vertelt hij. Ook Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, ziet mogelijkheden in de nieuwe koers. ‘Het is voor ons belangrijk om te weten welke informatie nodig is, zodat we daar ons aanbod op kunnen aanpassen.’

Bekijk de video hieronder om meer te weten over het AZW Clubhuis.

Het AZW Clubhuis is ook een plek om elkaar te ontmoeten, inspireren en van elkaar te leren. Voorlopig houden we je hiervan op de hoogte via deze pagina en de AZW LinkedIn-pagina. Ook in 2023 zullen we een aantal keren fysiek bijeenkomen. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op 17 april 2023. Houd de website en LinkedIn-pagina van AZW in de gaten voor meer informatie.

Vernieuwd AZW-programma

Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn? Wat zegt dit over de staat van zorg en welzijn in 2022? En welke eerste stappen gaan we maken met het nieuwe AZW-programma en Clubhuis? Die vragen stonden centraal tijdens de bijeenkomst op 10 oktober. We zijn hierover in gesprek gegaan met deelnemers, zodat we gezamenlijk kunnen bouwen aan het nieuwe AZW-programma en Clubhuis. Bekijk hieronder wat de opbrengsten zijn en download de presentaties van de bijeenkomst.