We laten niet alleen onderzoek uitvoeren, maar willen ook de ontwikkelde kennis actief delen en de dialoog voeren om de arbeidsmarkt in de Zorg en WJK beter te maken. Op deze pagina lees je over aankomende activiteiten en georganiseerde evenementen.

Webinars: panels zorg & welzijn en arbeidsomstandigheden, PSA en verzuim

AZW organiseerde in het najaar van 2021 twee webinars. Het eerste webinar is een basissessie voor bestuurders, beleidsmakers en onderzoekers over de werkgevers– en werknemersenquêtes zorg & welzijn. Het tweede webinar is een verdiepende sessie over arbeidsomstandigheden en verzuim. Dit webinar is interessant voor onderzoekers, verzuim- en arbo-specialisten en beleidsmakers. Lees meer over de webinars of bekijk ze on-demand terug

Dialoogbijeenkomst Opleiden en ontwikkelen: stageproblematiek op 22 november 2021

Op 22 november vond de tweede AZW-dialoogbijeenkomst van 2022 plaats. Het thema was Opleiden en Ontwikkelen, met een focus op stageproblematiek. De bijeenkomst zou live plaatsvinden, maar door de aangescherpte coronamaatregelen was er een aangepast online programma. Verschillende sprekers hielden een korte presentatie vanuit hun branche en vakgebied, waarna de deelnemers onder leiding van dagvoorzitter Marcel Bril in gesprek gingen over stageproblematiek in de sector Zorg en Welzijn. Lees het verslag van deze dialoogbijeenkomst.

‘Live’ dialoogbijeenkomst over thema verzuim: 11 oktober 2021

Op maandag 11 oktober 2021 vond eindelijk weer een ‘live’ bijeenkomst plaats. In het mooie Muntgebouw in Utrecht organiseerde AZW een dialoogbijeenkomst over het thema verzuim. Tijdens het webinar gingen diverse gastsprekers en deelnemers met elkaar in gesprek over projecten, programma’s en bevindingen over de aanpak van verzuim in de branche zorg en welzijn. Lees het verslag van de dialoogbijeenkomst over verzuim.

Webinars StatLine: 22 en 28 juni 2021

Op 22 juni en 28 juni 2021 vinden de webinars ‘Aan de slag met AZW StatLine’ plaats. Tijdens de online bijeenkomst op 22 juni neemt het CBS je mee in de basisprincipes van AZW StatLine. De instapsessie vindt plaats op dinsdag 22 juni van 16.00 tot 17.00 en is interessant voor beleidsmedewerkers, adviseurs, beginnende onderzoekers die met de AZW StatLine aan de slag willen. Tijdens de online bijeenkomst op 28 juni laat het CBS zien hoe we de arbeidsmobiliteit precies meten. De verdiepingssessie vindt plaats op maandag 28 juni van 16.00 tot 17.00 en is interessant voor arbeidsmarktonderzoekers en data-analisten. Lees meer over deze webinars.

Webinars prognosemodel: december 2020 – maart 2021

Van maart 2020 tot december 2021 organiseerde AZW een vierdelige webinarserie over het Prognosemodel Zorg en Welzijn. Het prognosemodel zorg en welzijn is ontwikkeld om landelijke en regionale partijen meer inzicht te geven in verwachte tekorten aan personeel in de sector. Tijdens de interactieve online sessies legden de onderzoekers uit hoe je het prognosemodel en de scnerio-editor kunt gebruiken. Alle webinars zijn on-demand terug te kijken via deze pagina.

Webinar Personeelstekorten in het sociaal domein: 29 september 2020

Op dinsdag 29 september vond het webinar ‘Personeelstekorten in het sociaal domein’ plaats. Tijdens het webinar bespraken we deze personeelstekorten en mogelijke oplossingen hiervan aan de hand van het onderzoek dat AEF uitvoerde in opdracht van AZW. Lieke Lamb begeleidde het gesprek tussen onderzoekers Thijs van den Broek en Sanne van Eerden. Lees het verslag van het webinar Personeelstekorten in het sociaal domein.

4 februari 2020: AZW kick-off 2020

Op 4 februari 2020 is vanuit het AZW-programma een bijeenkomst georganiseerd waarin de drie gepubliceerde onderzoeken zijn besproken en bediscussieerd. Ook kwam een actueel regionaal onderzoek naar voren, onderzoek vanuit de fondsen en VWS én een kijkje in de keuken bij het ontwikkelen van het nieuwe prognosemodel voor zorg & welzijn. Lees meer over de AZW kick-off 2020.

Opleiden & Ontwikkelen: 24 juni 2019

Op 24 juni 2019 organiseerde AZW een bijeenkomst over opleiden en ontwikkelen. Voorbeelden van hoe verschillende branches enerzijds de instroom vergroten en anderzijds medewerkers behouden door ontwikkeling en perspectief te bieden vind je terug in de presentaties op de website. Bij de bijeenkomst waren cao-onderhandelaars, bestuurders van arbeidsmarktfondsen en beleidsmedewerkers uit het medisch en sociaal domein aanwezig. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.