Clubhuisbijeenkomst: Loopbaanpaden en duurzame inzetbaarheid

Clubhuisbijeenkomst: Loopbaanpaden en duurzame inzetbaarheid

Voeg toe aan mijn agenda
24 jun

Quinton House
Utrecht
13:00 - 17:00

Aanmelden

Tien jaar lang dezelfde baan? Dat komt in zorg en welzijn weinig voor. Wat maakt dat mensen in de sector op zoek gaan naar ander werk? Waar komen ze terecht? En hoe kun je als organisatie zorgen dat je werknemers langer bij je blijven werken? Het is de hoogste tijd om het hier met elkaar over te hebben. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) organiseert AZW op 24 juni een interactieve Clubhuisbijeenkomst over duurzame inzetbaarheid en loopbaanpaden in vergadercentrum Quinton House, Utrecht.

Op maandagmiddag 24 juni organiseren we van ca. 13.00 tot 17.00 uur een kennisbijeenkomst voor beleidsmakers, bestuurders en onderzoekers binnen zorg en welzijn. Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over duurzame inzetbaarheid en loopbaanpaden. Het wordt weer een interessante en interactieve bijeenkomst, dus schrijf je snel in!

Aanmelden

Programma

Het programma bestaat uit twee delen:

Loopbaanpaden in zorg en welzijn

Werknemers wisselen van baan binnen de eigen branche of gaan werken in een andere branche. En er vertrekken ook werknemers uit zorg en welzijn, van wie een aantal na een tijdje ook weer terugkeert. Het CBS onderzocht de loopbanen van werknemers in zorg en welzijn voor een periode van tien jaar en toont de onderliggende dynamiek in deze loopbanen. Tijdens de bijeenkomst presenteert het CBS de uitkomsten van dit onderzoek. Dit doen ze aan de hand van interactieve figuren die per branche inzicht bieden in wanneer en waarheen werknemers vertrekken én vanuit welke branches zij eventueel ook weer terugkomen. Deze figuren komen binnenkort online beschikbaar op het AZW Dashboard.

Duurzame inzetbaarheid en behoud

Het AZW-programma is momenteel bezig met een analyse over de samenhang van duurzame inzetbaarheid en loopbaan van medewerkers. En wat blijkt? Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is de sleutel voor behoud. Medewerkers die werken in organisaties waar duurzame inzetbaarheid centraal staat, willen tot wel 3,5 jaar langer binnen dezelfde organisatie en in hun huidige functie blijven werken dan medewerkers in organisaties waar deze aandacht ontbreekt. Tijdens de bijeenkomst presenteren de onderzoekers de uitkomsten van deze analyse en gaan we hier met elkaar over in gesprek.

Meer informatie

De bijeenkomst is interactief. Er is dus volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Datum: 24 juni 2024
Plaats: Quinton House, Utrecht
Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.