Welkom in het Clubhuis

Samen datagedreven werken in het AZW-Clubhuis

De arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn zijn complex. Daarom is goede én duidelijke kennis en informatie over de arbeidsmarkt belangrijk. Het AZW-programma stimuleert datagedreven werken aan arbeidsmarktvraagstukken. En dat doen we met elkaar in het AZW-Clubhuis.

Het Clubhuis biedt onderzoekers, beleidsadviseurs en beslissers inspiratie en is een plek om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. We organiseren vier keer per jaar Clubhuisbijeenkomsten en delen regelmatig goede analyses en prognoses. Zo vertalen we complexe informatie naar eenvoudig te begrijpen inzichten. Ben jij benieuwd welke bijeenkomsten en publicaties er binnenkort op de planning staan?

Kom op 22 april naar de werksessie over het Prognosemodel

Op maandag 22 april organiseren we samen met ABF Research van 13.00 tot 17.00 uur een werksessie voor arbeidsmarktonderzoekers binnen de sector zorg en welzijn. Tijdens deze interactieve sessie ga jij zelf aan de slag met het samenstellen van jouw scenario in het prognosemodel en kun je zien welk effect dit heeft op het personeelstekort.

Aanmelden

Scenario-analyse: Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn 2032

Medio mei publiceren we de scenario-analyse die Rebel Group momenteel uitvoert in opdracht van het AZW-programma. Tijdens de Clubhuisbijeenkomst van 28 maart hebben de onderzoekers al een tipje van de sluier gegeven en heb je meegedacht over de impact van samenhangende toekomstbeelden.

Aankomende publicaties

Naast infographics en factsheets die in één oogopslag inzicht geven in de arbeidsmarkt van zorg en welzijn, publiceren we ook regelmatig verdiepende longreads. Zo publiceerden we onlangs een longread Kleine en grote organisaties onder de loep, waarin we dieper ingaan op het personeelsbeleid en de werkbeleving bij grotere en kleinere organisaties. Momenteel zijn we bezig met nieuwe longreads over scholing en ontwikkeling, en loopbaan en behoud van medewerkers. De Clubhuisbijeenkomst van 24 juni zal ook in het teken staan van ontwikkeling, loopbaan en behoud.

Houd onze agenda goed in de gaten

Inspiratie en kennisuitwisseling

Kortom, er staat genoeg op de planning de komende tijd! Wil je niks missen? Houd onze agenda en LinkedInpagina goed in de gaten voor meer informatie over bijeenkomsten. Bovendien kunnen Clubhuisleden via onze LinkedInpagina contact met elkaar leggen en onderling kennis uitwisselen.

Volg AZW op LinkedIn

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.