Datawarehouse

Op zoek naar betrouwbare, statistische data over de sector zorg en welzijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo geeft AZW StatLine toegang tot alle arbeidsmarktdata van het CBS. Daarnaast vind je op onze website actuele data van PFZW over de meest voorkomende functies, zowel landelijk als regionaal.

AZW StatLine

Vanuit het AZW programma worden alle data door het CBS ontsloten via AZW StatLine. Deze speciale pagina geeft toegang tot actuele cijfers over de arbeidsmarkt. Maak zelf tabellen en grafieken over onder meer de werkgelegenheid, arbeidsmobiliteit, onderwijs, arbeidsomstandigheden, vacatures en ziekteverzuim. En vergelijk de verschillen tussen branches of regio’s met elkaar.

Ga naar AZW StatLine

→ Accepteer marketing cookies om deze video te bekijken.

Enquêtevragen werknemers-, werkgevers- en zzp-panels

Twee keer per jaar worden werknemers en werkgevers in zorg en welzijn bevraagd over het werken in de sector. Sinds 2023 wordt deze enquête ook eens in de twee jaar onder zelfstandigen zonder personeel uitgevoerd. Bekijk hieronder de vragen die tijdens deze panels aan de orde komen:

Functiedata

Alle gegevens van PFZW over functies in zorg en welzijn per branche zijn te vinden op de pagina functiedata. De data van PFZW laten zien wat de meest voorkomende functies zijn, zowel landelijk als regionaal. Ook laten de cijfers zien of er verschillen zijn tussen de functies die medewerkers hebben en de leeftijd, het type dienstverband of de in- en uitstroom van medewerkers.

Ga naar data over functies

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.