Prognosemodel Zorg en Welzijn

Benieuwd hoe de arbeidsmarkt van de sector zorg en welzijn zich de komende jaren ontwikkelt? Blijft er krapte? Of komt er meer ruimte? Het Prognosemodel biedt inzicht in hoe de arbeidsmarkt zich de komende tien jaar ontwikkelt. Ook kun je zelf toekomstscenario’s opstellen en doorrekenen om de impact van beleidskeuzes zichtbaar te maken.

Ga naar het Prognosemodel

Het Prognosemodel geeft landelijke en regionale partijen meer inzicht in de verwachte personeelstekorten in de sector zorg en welzijn. Het model en de online scenariotool zijn ontwikkeld door ABF Research in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de partners in het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) en RegioPlus. Op de dashboards vind je prognoses voor jouw regio en/of branche.

De dashboards zijn voor iedereen toegankelijk. Vraag een account aan om toegang te krijgen tot de databank en de scenario-editor.

Aan de slag

Wil je weten hoe het Prognosemodel werkt en hoe je het gebruikt? Bekijk dan de drie webinars ‘Aan de slag met het Prognosemodel Zorg en Welzijn’ die we samen met ABF Research hebben georganiseerd.

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.