Clubhuisbijeenkomst: De arbeidsmarkt zorg en welzijn in 2033

Clubhuisbijeenkomst: De arbeidsmarkt zorg en welzijn in 2033

Voeg toe aan mijn agenda
28 mrt

Vergadercentrum Oudlaen
Utrecht
13:00 - 17:00

Aanmelden

Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt van zorg en welzijn zich de komende tien jaar? Wat kunnen we verwachten? En welke toekomstscenario’s zijn voorstelbaar? Het is de hoogste tijd om het hier met elkaar over te hebben. In samenwerking met ABF Research en Rebel organiseert AZW op 28 maart een interactieve Clubhuisbijeenkomst over de arbeidsmarkt zorg en welzijn in 2033 in vergadercentrum Oudlaen, Utrecht.

Op donderdagmiddag 28 maart organiseren we van ca. 13.00 tot 17.00 uur een kennisbijeenkomst voor beleidsmakers, bestuurders en onderzoekers binnen zorg en welzijn. Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over hoe de arbeidsmarkt er over tien jaar uitziet.

Aanmelden

Programma

Het programma bestaat uit twee delen:

Arbeidsmarktprognoses zorg en welzijn 2033

Jeroen de Kort van ABF Research neemt ons mee in de nieuwste arbeidsmarktprognoses die onlangs in opdracht van het AZW-programma gepubliceerd zijn in het Prognosemodel. En wat blijkt? Het arbeidsmarkttekort loopt de komende tien jaar nóg verder op dan in de vorige editie al werd verwacht. Aan de hand van de uitkomsten van de nieuwe prognoses laat hij zien hoe het arbeidsmarkttekort zich de komende tien jaar ontwikkelt.

Toekomstscenario’s en hun impact op de tekorten op arbeidsmarkt

Het arbeidsmarkttekort in de sector zorg en welzijn is een grote uitdaging, dat blijkt wel uit de nieuwste prognoses. Een simpele oplossing is er niet. Om het toekomstige arbeidsmarkttekort op te lossen moet echt anders gedacht worden. Onderzoeks- en adviesbureau Rebel Group ontwikkelt in opdracht van het AZW-programma voorstelbare toekomstscenario’s die kunnen bijdragen aan een oplossing voor het arbeidsmarkttekort. Tijdens de bijeenkomst presenteren de onderzoekers van Rebel acht scenario’s en nemen ze ons mee in de voorlopige resultaten van het onderzoek.

Deelnemers gaan daarna in groepjes uiteen. Rebel nodigt ons uit om actief mee te denken over de impact van samenhangende toekomstbeelden: hoe ziet de arbeidsmarkt zorg en welzijn eruit als we – bijvoorbeeld – de effecten van technologische innovatie, informele zorg en preventie combineren? Versterken die elkaar, of zwakken ze elkaar juist af? Samen met Rebel vertalen we de scenario-analyse naar heldere toekomstbeelden! Doe jij ook (weer) mee?

Meer informatie

De bijeenkomst is interactief. Er is dus volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Datum: 28 maart 2024
Plaats: Oudlaen, Utrecht
Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.