Infographics brengen actuele arbeidsmarkt zorg en welzijn in beeld

Infographics brengen actuele arbeidsmarkt zorg en welzijn in beeld

11 mei 2022 • Nieuws

Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt in zorg en welzijn zich? Een serie infographics, gebaseerd op nieuwe prognoses, laat precies zien hoe het ervoor staat met personeelstekorten en in- en uitstroom.

Tekorten op de arbeidsmarkt zijn in alle branches van zorg en welzijn goed voelbaar. De nieuwste prognosemodellen geven inzicht in de ontwikkelingen: de tekorten zijn in de meest recente ramingen groter geworden in vergelijking tot de vorige versie van het prognosemodel.

Voor elke branche een infographic

AZW heeft de uitkomsten van de nieuwste prognoses voor iedere branche vertaald naar een infographic. Dat maakt in een oogopslag inzichtelijk hoe de personeelstekorten en de arbeidsmobiliteit (in- en uitstroom) zich ontwikkelen. Benieuwd hoe de arbeidsmarkt voor jouw branche eruitziet? Klik dan op een van onderstaande infographics.

Nieuwe prognoses

Het prognosemodel Zorg en Welzijn geeft inzicht in de verwachte tekorten (of overschotten) aan personeel in de sector. De nieuwe prognoses zijn begin 2022 opgeleverd. De modellen zijn ontwikkeld door ABF Research in opdracht van het ministerie van VWS en zijn onderdeel van het AZW-programma.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.