Kom op 10 oktober naar Utrecht voor bijeenkomst ‘De staat van zorg en welzijn 2022 – Bouw mee aan AZW’!

Kom op 10 oktober naar Utrecht voor bijeenkomst ‘De staat van zorg en welzijn 2022 – Bouw mee aan AZW’!

19 september 2022 • Nieuws

Na onze laatste grote AZW-bijeenkomst in februari 2020 is het de hoogste tijd om elkaar weer live te ontmoeten! Op maandagmiddag 10 oktober organiseren we een inspirerende en interactieve bijeenkomst in het Muntgebouw in Utrecht met de titel: ‘De staat van zorg en welzijn 2022 – Bouw mee aan AZW’.

Het kennis- en onderzoeksprogramma voor de Arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn (AZW) is dit voorjaar geëvalueerd. Werkgevers en vakbonden van zorg en welzijn en het Ministerie van VWS hebben niet alleen teruggekeken, maar vooral vooruitgekeken naar wat de arbeidsmarkt van zorg en welzijn nodig heeft en waar het AZW-programma aan kan bijdragen. Alle partijen hebben unaniem besloten dat het AZW-programma de komende vijf jaar doorgaat, maar wel met een nieuwe opzet. Zo gaan we minder onderzoek doen en ons juist meer richten op het delen van beschikbare kennis en data over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. We gaan van data naar informatie. Het AZW-programma zal de komende vijf jaar de drijfveer zijn voor het stimuleren van datagedreven werken aan de arbeidsmarktvraagstukken. En dat doen we voor, door én met elkaar.

Programma ‘De staat van zorg en welzijn 2022’

Onder leiding van dagvoorzitter Lieke Lamb laten we een sneak preview zien van het nieuwe AZW-programma en welke eerste stappen we hierin gaan maken. Ook vertelt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, wat de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt van zorg en welzijn zijn en hoe we deze in perspectief kunnen plaatsen met andere sectoren. In het kader van het AZW Kennisdossier presenteren we de eerste resultaten van een verhalend onderzoek dat we onder 150.000 mensen met medewerking van PGGM&CO hebben uitgevoerd. Hieruit zijn meer dan 600 verschillende verhalen opgehaald over hun ervaringen én ideeën over anders werken in zorg en welzijn. Wat valt daarin op? En wat zegt dit over de staat van zorg en welzijn in 2022? Een goede reden om hierover met elkaar door te praten, zodat we gezamenlijk kunnen bouwen aan de nieuwe weg die wordt ingeslagen. We sluiten de bijeenkomst daarom af met een gezellige borrel.

Aanmelden

Wil je erbij zijn om mee te bouwen aan AZW?

Meld je dan aan

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.