Kom op 17 april naar de AZW-Clubhuisbijeenkomsten ‘Arbeidsmarktprognose Zorg en Welzijn 2032’

Kom op 17 april naar de AZW-Clubhuisbijeenkomsten ‘Arbeidsmarktprognose Zorg en Welzijn 2032’

2 maart 2023 • Nieuws

Na onze laatste grote AZW-bijeenkomst in oktober 2022 is het de hoogste tijd om elkaar weer live te ontmoeten! In samenwerking met ABF Research organiseert AZW op maandagmiddag 17 april twee inspirerende Clubhuisbijeenkomsten over de nieuwste Arbeidsmarktprognose Zorg en Welzijn 2032.

De arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn zijn complex. Daarom voorziet het AZW Clubhuis arbeidsmarktonderzoekers, beleidsadviseurs en beslissers van hapklare kennis door het delen goede analyses en prognoses. Tijdens de interactieve bijeenkomsten op 17 april gaan deelnemers zelf aan de slag met het Prognosemodel en bespreken we het effect van nieuw beleid op het personeelstekort.

Onderzoekerssessie: aan de slag met het prognosemodel

De eerste sessie is speciaal voor arbeidsmarktonderzoekers. Dana Linckens (ABF Research) neemt ons eerst mee in de totstandkoming van de prognoses van het zorggebruik en René van Hulle (ABF Research) deelt de nieuwste uitkomsten van de arbeidsmarktprognoses. Daarna gaan we zelf aan de slag met het samenstellen van een scenario. Hoe stel je een eigen scenario samen en waar moet je rekening mee houden?

Beleidsmakerssessie: het effect van nieuw beleid op het personeelstekort

Het tweede deel van de middag is bedoeld voor beleidsmakers. Jeroen de Kort (ABF Research) gaat in op vragen als ‘Hoe ontwikkelt het arbeidsmarkttekort zich?’ en ‘Wat betekent het nieuwe beleid zoals IZA en WOZO voor de arbeidsmarktprognoses?’. Er is voldoende ruimte om te praten over de arbeidsmarktprognose en wat dat nu eigenlijk betekent voor de sector zorg en welzijn.

Meer informatie

Beide verdiepende sessies zijn interactief. Er is dus volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan Per bijeenkomst is er een maximaal aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan tot 14 april.

Datum: 17 april 2023
Plaats: Oudlaen, Utrecht
Tijd: 12:30 – 14:30 uur (onderzoekerssessie) en 15:30 – 17:30 uur (beleidsmakerssessie)

Aanmelden

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.