Nieuwe infographics werkgevers- en werknemersenquête per branche beschikbaar

Nieuwe infographics werkgevers- en werknemersenquête per branche beschikbaar

15 mei 2023 • Nieuws

Twee keer per jaar worden werknemers en werkgevers in de sector bevraagd over ‘werken in zorg en welzijn’. De resultaten van de meting in november en december 2022 zijn nu bekend. AZW maakte voor elke branche in de sector zorg en welzijn een infographic met de belangrijkste cijfers.

Belangrijkste resultaten per branche in één oogopslag

Vanuit het AZW-programma wordt door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) een steekproef getrokken uit de bijna 1,4 miljoen werknemers en zo’n 30 duizend bedrijven die de sector telt. Ze worden bevraagd over verschillende thema’s, zoals: arbeidskenmerken, loopbaan en mobiliteit, scholing en vaardigheden, gezond en veilig werken, kwaliteit van de zorg en de meest voorkomende beroepen. Deze metingen geven per branche een beeld hoe werkgevers en werknemers werken in de zorg en welzijn ervaren. Ook data over organisatiekenmerken en personeelsbestand (waaronder de meest voorkomende beroepen) zijn inzichtelijk gemaakt. De cijfers zijn gebaseerd op een respons van bijna 15 duizend werknemers en zo’n 3.200 bedrijven.

Van alle cijfers uit de sector zorg en welzijn zijn nu overzichtelijke infographics gemaakt met de belangrijkste resultaten.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.