Scenario-editor bij nieuwe arbeidsmarktprognoses klaar voor gebruik

Scenario-editor bij nieuwe arbeidsmarktprognoses klaar voor gebruik

10 maart 2022 • Nieuws

De scenario-editor bij de recent gepubliceerde arbeidsmarktprognoses tot 2031 in het Prognosemodel Zorg en Welzijn is klaar voor gebruik. Het Prognosemodel is vanuit het AZW ontwikkeld en geeft landelijke en regionale partijen meer inzicht in verwachte tekorten aan personeel in de sector zorg en welzijn. Met de scenario-editor kun je zelf aan de hand van actuele data prognoses maken.

De nieuwe prognose: verwacht tekort van 135 werknemers in 2031

Op donderdag 20 januari 2022 werd de nieuwe prognose van het verwachte personeelstekort tot 2031 gepubliceerd op de dashboards en in de online tool van het Prognosemodel Zorg en Welzijn. Deze prognose vind je op www.prognosemodelzw.nl. Het verwachte tekort in 2022 bedraagt bijna 49 duizend personen in zorg en welzijn (smal). In 2031 wordt een tekort van 135 duizend werknemers verwacht.

Toegang tot de scenario-editor

De scenario-editor kun je vinden in de online tool van het Prognosemodel Zorg en Welzijn.Had je voorheen toegang tot de scenario-editor? Dan heb je dat nu ook bij de nieuwe scenario-editor. Nieuwe gebruikers kunnen een account aanvragen via het contactformulier op www.prognosemodelzw.nl.

Wegwijs in het prognosemodel en de scenario-editor

In de on-demand webinarreeks van AZW [https://www.azwinfo.nl/on-demand-webinar-aan-de-slag-met-het-prognosemodel-arbeidsmarkt-zorg-en-welzijn/]wordt uitgelegd hoe het Prognosemodel werkt en wat je ermee kunt doen. Ook krijg je een blik onder de motorkap van het prognosemodel. In het derde webinar uit deze serie legt onderzoeker René van Hulle uit hoe de scenario-editor werkt. Ook krijg je de gebruikersinstructie die je nodig hebt om een gebruikersaccount aan te vragen. Daarmee krijg je toegang tot de online tool.

Bekijk het webinar over de scenario-editor

Binnenkort: nieuw webinar over het prognosemodel in 2022

In 2022 wordt een nieuw webinar georganiseerd over de nieuwe prognoses. Volg AZW op LinkedIn of houd de website van AZW in de gaten voor de laatste informatie hierover.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.