Clubhuisbijeenkomst ‘Werkplezier in Zorg en Welzijn’

Clubhuisbijeenkomst ‘Werkplezier in Zorg en Welzijn’

Voeg toe aan mijn agenda
03 jul

Oudlaen
Utrecht

Op maandag 3 juli organiseerde AZW een inspirerende clubhuisbijeenkomst over werkplezier in Zorg en Welzijn.

De arbeidsmarktvraagstukken in de sector Zorg en Welzijn zijn complex. Daarom voorziet het AZW Clubhuis in deze sessie beleidsadviseurs en beslissers van hapklare kennis met goede analyses.  Tijdens de interactieve zomerbijeenkomst op 3 juli keken we naar werkplezier in de sector. Ook was er ruimte voor onderlinge verrijking en dialoog onder leiding van Ivo Zuidervaart en Johan Siegert.

Download de presentatie

Een analyse van het werkplezier – wat leert het ons?

Op dit moment werkt AZW aan een longread over het werkplezier in Zorg en Welzijn. Dat doen we aan de hand van een data-analyse van de werknemerspanels. Wat geven de medewerkers uit de sector zelf aan? Joris de Rooij presenteert welke medewerkers meer en welke minder werkplezier hebben. Wat voor invloed heeft bijvoorbeeld leeftijd of deeltijd werken op het werkplezier? En wat zijn de opmerkelijke verschillen tussen de branches? Hoe staat het met de algemene tevredenheid en bevlogenheid van medewerkers?  Tijdens de sessie presenteren we de uitkomsten van deze analyse. En bespreken we welk inzicht geeft dit over projecten en programma’s in de branches rondom werkdruk en werkplezier.

Vervolgens geven we in het tweede gedeelte kort inzicht in een analyse over de werkuren van zzp’ers in Zorg en Welzijn. Hierover is onlangs een maatwerktabel gemaakt door het CBS op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie

De bijeenkomst is interactief. Er is dus volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Datum: 3 juli 2023
Plaats: Oudlaen, Utrecht
Tijd: 14.30 uur inloop, 15.00-16.30 uuur programma, 16.30-17.30 uur zomerborrel

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.