Een greep uit de meest kansrijke ideeën over anders werken in zorg en welzijn

Een greep uit de meest kansrijke ideeën over anders werken in zorg en welzijn

10 maart 2023 • Nieuws

In opdracht van AZW deed onderzoeksbureau SenseGuide onderzoek naar het vormgeven van anders werken volgens de werknemer. In het rapport ‘Anders werken in zorg en welzijn’ beschrijven 629 werknemers uit de sector zorg en welzijn in hun eigen bewoordingen wat zij onder goed werk verstaan. Een greep uit de meest kansrijke ideeën van professionals is nu samengebracht in een infographic.

Wat zijn voorwaarden om het werk goed te kunnen doen? En hoe kunnen we het werk anders organiseren – met minder arbeidsmarkttekorten en meer werkplezier? Die vragen staan centraal in ‘Anders werken in zorg en welzijn’: een onderzoeksrapport met meer dan 1000 ideeën, uiteenlopend van wensen die werknemers hebben en de kansen en knelpunten die zij zien, tot aan concrete voorstellen om anders te gaan werken.

Ideeën die dichtbij de werknemer liggen

Werknemers brengen voornamelijk ogenschijnlijk eenvoudige oplossingen die zich vooral op de efficiency van het werk richten. Ideeën die dichtbij henzelf en hun werk liggen. De meest kansrijke oplossingen vallen binnen het terrein van het verlichten van administratieve lasten, het teruggeven van vertrouwen en een ander, breder mensbeeld op zorg ontwikkelen. Deze ideeën zijn het vaakst genoemd en vonden deelnemers het meest belangrijk. Ook is deskresearch gedaan naar de actualiteit van de oplossingen die zijn aangedragen.

Benieuwd naar de meest kansrijke ideeën over anders werken in zorg en welzijn?

Download de infographic ‘Hoe kunnen we anders werken in zorg en welzijn?’

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.