Nieuw! AZW scenario-analyse: Toekomstbeelden voor de arbeidsmarkt zorg en welzijn

Nieuw! AZW scenario-analyse: Toekomstbeelden voor de arbeidsmarkt zorg en welzijn

27 mei 2024 • Nieuws

De arbeidsmarkt in zorg en welzijn staat onder druk. In een scenario-analyse van het AZW-programma zijn toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort onderzocht. Conclusie: wat we ook doen, het arbeidsmarkttekort verdwijnt in geen van de toekomstbeelden en blijft substantieel. Maar deze toekomstbeelden bieden wel handelingsperspectief en vormen een leidraad voor een maatschappelijk debat over de toekomst van (de arbeidsmarkt van) zorg en welzijn.

Lees het onderzoek

Download de infographic

De scenario-analyse is in opdracht van het AZW-programma uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau Rebel Group. Met deze scenario-analyse laat het AZW-programma zien aan welke knoppen gedraaid kan worden om tekorten gedeeltelijk terug te dringen. Zo wordt de discussie over de arbeidsmarkt inhoudelijk gevoed en gestimuleerd.

toekomstbeelden azw 2033

Meer informatie

De scenario-analyse is opgebouwd uit 8 scenario’s. Dit zijn op zichzelf staande thema’s waar in meer of mindere mate op ingezet kan worden om het toekomstige arbeidsmarkttekort te verminderen. De scenario’s die logisch met elkaar samenhangen, zijn geclusterd in drie toekomstbeelden.

Lees de samenvatting van het onderzoek

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.