Nieuwe prognoses verwacht personeelstekort zorg en welzijn tot 2031 online

Nieuwe prognoses verwacht personeelstekort zorg en welzijn tot 2031 online

25 januari 2022 • Nieuws

Op donderdag 20 januari is de nieuwe prognose van het verwachte personeelstekort tot 2031 gepubliceerd op de dashboards en in de online tool van het Prognosemodel Zorg en Welzijn. Deze prognose vind je op www.prognosemodelzw.nl. Het verwachte tekort in 2022 bedraagt bijna 49 duizend personen in zorg en welzijn (smal). In 2031 wordt een tekort van 135 duizend werknemers verwacht.

Over het Prognosemodel Zorg en Welzijn

Het prognosemodel geeft landelijke en regionale partijen meer inzicht in verwachte tekorten aan personeel in de sector zorg en welzijn. Het model is ontwikkeld door ABF Research in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de partners in het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) en RegioPlus. Op de dashboards vind je prognoses voor jouw regio en/of branche. De dashboards zijn voor iedereen toegankelijk.

Snel wegwijs in het prognosemodel: webinars

AZW organiseerde in 2021 een webinarreeks, geheel in het teken van het prognosemodel. Alle vier de webinars zijn on demand terug te kijken op de website van AZW. In de webinars wordt uitgelegd hoe het Prognosemodel werkt en wat je ermee kunt doen. Ook krijg je een blik onder de motorkap van het prognosemodel. Om toegang te krijgen tot de online tool, dien je een gebruikersinstructie te volgen. Met behulp van de online tool kun je zelf analyses en presentaties maken. Daarnaast kunnen aangesloten partijen met behulp van het prognosemodel scenario’s opstellen en doorrekenen. De gebruikersinstructie voor de online tool vind je in het derde webinar uit de reeks.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.