AZW Clubhuis

In het AZW-programma doen we minder direct beleidsonderzoek dan voorheen. We richten ons juist meer op het delen van beschikbare kennis en informatie over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Het AZW-programma is daarmee de drijfveer voor het stimuleren van datagedreven werken aan arbeidsmarktvraagstukken. En dat doen we voor, door én met elkaar in het AZW Clubhuis.

Data vertalen naar kennis en informatie

Het AZW Clubhuis vertaalt complexe informatie naar eenvoudig te begrijpen inzichten. We voorzien beleidsadviseurs, onderzoekers en beslissers van concrete kennis en informatie zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen over de toekomst van de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Dat doen we door goede analyses en prognoses te delen en bijeenkomsten te organiseren. Zo organiseren we ieder jaar de Clubhuisbijeenkomst ‘De staat van zorg en welzijn’, waarin we met elkaar in gesprek gaan over hoe de arbeidsmarkt ervoor staat. Tijdens de bijeenkomst op 31 oktober 2023 nam Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS, ons mee in ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en vertelde hij hoe we deze in perspectief met andere sectoren kunnen plaatsen. Dat deed hij aan de hand van data en informatie uit het datawarehouse van het AZW-programma.

Bekijk de presentatie van Peter Hein van Mulligen

Interactie, inspiratie en kennisuitwisseling

Het AZW Clubhuis is ook een plek om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Houd onze agenda en LinkedInpagina goed in de gaten voor meer informatie over bijeenkomsten. Bovendien kunnen Clubhuisleden via onze LinkedInpagina contact met elkaar leggen en onderling kennis uitwisselen.

Volg AZW op LinkedIn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.