Nieuwe website voor het AZW-programma maakt het vinden en delen van arbeidsmarktinformatie nóg eenvoudiger

Nieuwe website voor het AZW-programma maakt het vinden en delen van arbeidsmarktinformatie nóg eenvoudiger

11 september 2023 • Nieuws

De nieuwe website van het AZW-programma is gelanceerd! Met deze vernieuwde en verbeterde website voorzien we beleidsadviseurs, onderzoekers en beslissers van kennis en informatie over de arbeidsmarkt zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen. Complexe data maken we overzichtelijk en visueel aantrekkelijk. Zo maken we het vinden én delen van informatie over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn zo makkelijk mogelijk.

Bekijk de nieuwe website

De nieuwe website biedt gebruikers toegang tot arbeidsmarktinformatie over de hele sector en de verschillende branches binnen zorg en welzijn. Via de sector- en branchepagina’s ontsluiten we:

  • Infographics en factsheets die snel inzicht geven in de staat de arbeidsmarkt van de specifieke branches en de hele sector.
  • Onderzoeksrapporten en longreads die verdiepend inzicht geven in hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt rondom onderwerpen als scholing, verzuim, werkgelegenheid, mobiliteit, zzp-ers, vacatures en veiligheid.
  • Prognoses die inzicht geven in de verwachte tekorten aan personeel voor de komende tien jaar.
  • De AZW Dashboards van AZW StatLine die per branche en voor de sector inzicht geven in ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in cijfers en figuren.

AZW Datawarehouse

Het AZW Datawarehouse is de bron van alle data over de arbeidsmarkt. Alle data worden door het CBS ontsloten via AZW StatLine. Deze speciale website geeft toegang tot alle actuele cijfers over de arbeidsmarkt. Alle gegevens van PFZW over functies in zorg en welzijn zijn per branche te vinden op de pagina functiedata.

AZW Clubhuis

Voor (beleids)adviseurs en onderzoekers organiseert het AZW-programma minimaal vier keer per jaar AZW Clubhuisbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten staat het delen en (door)ontwikkelen van data en informatie over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn centraal. In de agenda staan de geplande kennisbijeenkomsten, publicaties en longreads van het programma. Er staan korte uitlegvideo’s over het programma en het AZW Clubhuis. Ook kunnen websitebezoekers via een poll op de homepage stemmen waar de volgende longread over moet gaan.

Over het AZW-programma

Het AZW-programma is een veelzijdig kennis- en onderzoeksprogramma gefinancierd door (paritair samengestelde) arbeidsmarktfondsen in zorg en welzijn (VVT, Sociaal Werk, Jeugdzorg, Kinderopvang, Ziekenhuizen, UMC’s, Gehandicaptenzorg, Huisartsenzorg en GGZ) en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Elke maand de laatste ontwikkelingen rondom het gebruik van data in arbeidsmarkt zorg & welzijn, gewoon in je inbox.