Een ogenblik geduld a.u.b.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In sed semper sem, sit amet volutpat nunc. Nunc pellentesque diam eget ex congue, vel egestas massa mattis.

Het Integrerend rapport, de Brancherapporten en de Technische toelichting 2016

door Martien Wierenga

Het Onderzoeksprogramma AZW heeft een aantal nieuwe publicaties die nu openbaar zijn gemaakt via www.azwinfo.nl: het eindrapport 2016, de brancherapporten 2016 en de technische toelichting 2016.

Jaarlijks levert het onderzoeksprogramma ‘Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn’ (AZW) vanuit de verschillende programmaonderdelen veel informatie op over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van de sector Zorg en WJK (Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang). Voor 2016 zijn het voormalige integrerend jaarrapport en de rapportage over de toekomstprognose samengevoegd. Het eindrapport 2016 geeft een overzicht van de belangrijkste kwantitatieve en kwalitatieve arbeidsmarktontwikkelingen en de gevolgen ervan voor de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren en in de komende jaren.

Daarnaast zijn er brancherapporten beschikbaar die de arbeidsmarktontwikkelingen per branche beschrijven. Deze horen bij het eindrapport 2016.

Naast deze rapportages is ook de Technische toelichting 2016 beschikbaar gesteld. Deze toelichting beschrijft de wijzigingen in de methodiek van de arbeidsmarktprognoses 2016-2020 en de Arbeidsmarkttool 2016-2020. Daarnaast wordt er ook uitgebreid ingegaan op de achtergrond van de scenario’s die in de tool gebruikt kunnen worden. Deze technische toelichting is een bijlage op de uitgebreidere technische toelichting 2015-2019, waarin het volledige prognosemodel staat beschreven.

Alle nieuwe documenten kunt u hier vinden: http://www.azwinfo.nl/documents.